sábado, 12 de mayo de 2012

Últimos datos: 11381 catalanes en México

El IDESCAT, Institut d'Estadística de Catalunya, ha hecho públicas esta semana las últimas cifras del nombre de ciudadanos de Catalunya que residen habitualmente en el extranjero, cifra que subió en casi un 9% en el 2011. Entre los datos estadísticos, observamos que México es, de nuevo, uno de los principales destinos de los catalanes a la hora de buscar una nueva residencia fija. México es el quinto país del mundo, después de Catalunya, y España, en el que se encuentran más catalanes.
En primer lugar está Francia, con 24 mil catalanes, seguida de Argentina, Andorra y Alemania. Le sigue México, con 5722 hombres y 5659 mujeres catalanes, incrementándose en unos mil nuevos residentes desde el 2011.
Catalunya té 185.848 ciutadans residint habitualment a l'estranger amb data 1 de gener del 2012. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), el nombre de ciutadans inscrits a les oficines consulars ha augmentat un 8,7% en relació amb l’any anterior, i el col·lectiu més nombrós és el format per aquells que, tot i tenir nacionalitat espanyola, resideixen al país on van néixer (50,6%), seguit dels nascuts a Catalunya, que representen el 35,4% dels inscrits. La població resident a l’estranger representa un 2,5% de la població catalana. Les comarques amb percentatges més elevats de ciutadans residents a l’estranger són les pirinenques, properes a França i Andorra. D’aquest grup destaca l’Alt Urgell (18,2%), seguida a distància pel Pallars Sobirà (6,2%) i pel Pallars Jussà (5,9%). Les segueix el Barcelonès, amb 105.652 residents a l’estranger, que representen el 4,7% de la seva població.

No hay comentarios: