domingo, 14 de octubre de 2012

Es crea la sectorial de l'Assemblea Nacional Catalana a Mèxic

Un grupo de entusiastas catalanes ha creado este sábado la Delegación mexicana de la Assemblea Nacional Catalana, en el local del Orfeó Català de Mèxic. La constitución de la delegación tuvo lugar después de una comida en el Orfeó Català de Mèxic, de la calle Marsella del DF, a la que asistieron catalanes provenientes de Yucatán, Jalisco, Querétaro y Puebla, entre otros estados.
Segons ens expliquen, "l’objetiu és treballar per donar a conèixer a la República Mexicana la necessitat que Catalunya tingui un estat dins de la Unió Europea. La gent de la Delegació a Mèxic de la Sectorial de Catalunya Exterior som catalans que vivim a Mèxic, mexicans amb arrels catalanes i mexicans compromesos per tal que Catalunya sigui un estat"
L’Assemblea Nacional Catalana té antecedents en l’Assemblea de Catalunya dels anys 70, la Crida la Solidaritat en Defensa de la Llengua, la Cultura i la Nació Catalanes dels anys 80. I més recentment en les Consultes Populars per a la Independència dels anys 2009 al 2011. I la mobilització de la Diada de Catalunya a Barcelona sota l’eslògan "Catalunya, nou estat d’Europa". 

No hay comentarios: