sábado, 20 de octubre de 2012

Se presenta la delegación mexicana de l'Assemblea Nacional Catalana en Barcelona

Este pasado jueves,y durante la presentación de la conferencia del Dr. José M. Murià tuvimos la oportunidad de presentar en Barcelona el trabajo realizado por l'Assemblea Nacional Catalana en su delegación mexicana, mediante un texto facilitado por estos catalanes y catalanas que, desde México, se han constituido recientemente para difundir la causa catalana entre los medios de comunicación y la sociedad mexicana.
El texto que nos ha remitido la ANC es el siguiente:
Salut! 
Som la Delegació a Mèxic de la territorial/sectorial que s'ocupa de la internacionalització de la causa catalana. Treballem per donar a conèixer a la República Mexicana la necessitat que Catalunya tingui un estat dins de la Unió Europea. La gent de la Delegació a Mèxic de la Sectorial de Catalunya Exterior som catalans que vivim a Mèxic, mexicans amb arrels catalanes i mexicans compromesos per tal que Catalunya sigui un estat dins Europa. El nostre objectiu és fer arribar als catalans a Mèxic, a l‘opinió pública i la classe política mexicana informació relacionada amb la nostra llengua i cultura. Així com mostrar la voluntat independentista del nostre poble, tal com palesen les accions i iniciatives impulsades per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). 
La diàspora catalana ha estat i és actualment un dels més importants actius de Catalunya, i els seus ambaixadors al món. Volem establir vincles amb els mitjans de comunicació tant mexicans com catalans, per donar a conèixer el procés de transició nacional de Catalunya a Mèxic i fer ressò les activitats que es fan a Mèxic a favor d’aquesta transició a Catalunya. Treballem en diferents agrupacions estatals a diversos estats de la República, i de manera coordinada dins la Delegació Mèxic. Una altra de les tasques que fem és mantenir contactes amb altres Delegacions de la Sectorial Catalunya Exterior, per tal de coordinar actuacions i activitats conjuntes, així com altres grups de catalans a l’exterior, com ‘Catalans Abroad’ i ‘Catalans al Món’, que també ens donen el seu suport.
Más información a continuación


Encoratgem a tots els catalans que visquin a Mèxic i aquells mexicans que vulguin cooperar amb la nostra causa que es posin en contacte amb nosaltres. Aquesta Delegació la conformen catalans residents a Mèxic, mexicans d'ascendència catalana i mexicans compromesos per a que Catalunya esdevingui un un nou estat. Actualment, la Delegació té agrupacions al D.F., Puebla i Querétaro i s'està treballant amb catalans de Jalisco i Yucatán per establir delegacions en aquests estats i en un futur, poder tenir presència a tots els estats de la República Mexicana. 
La creació d'aquesta Delegació sorgeix arran de la voluntat de molts catalans residents a Mèxic, de voler-se sumar a la Marxa convocada per l'Assemblea Nacional Catalana durant el passat 11 de setembre. Catalans del D.F. i Querétaro van organitzar actes per la Diada de forma independent i van creure que podien fer quelcom més des de Mèxic a favor de Catalunya. Tant des del D.F. com des de Querétaro es van establir vincles amb l'ANC per tal d'organitzar-se des de l'exterior. Aquest dos grups que en un inici treballaven de forma separada decideixen unir-se en un de sol. Posteriorment, l'ANC convoca una reunió amb diferents membres i col·laboradors que resideixen fora de Catalunya a través d'Internet on es decideix que es crearan diferents Delegacions de la Sectorial Catalunya Exterior a aquells països on hi ha membres o col·laboradors de l'Assemblea Nacional Catalana. Així és com sorgeix la Delegació Mèxic, Catalunya Exterior, ANC. 
Posteriorment, es treballa per establir contactes catalans arreu de la república i convocar una primera assemblea a les instal·lacions de l'Orfeó Català de Mèxic, per a explicar què és l'ANC i la Delegació a Mèxic. Entre els seus objectius, hi han els de fer arribar als catalans a Mèxic, a l‘opinió pública i la classe política mexicana informació relacionada amb la nostra llengua i cultura, així com mostrar la voluntat independentista del nostre poble; establir vincles amb els mitjans de comunicació tant mexicans com catalans, per donar a conèixer el procés de transició nacional de Catalunya a Mèxic i fer ressò les activitats que es fan a Mèxic a favor d'aquesta transició a Catalunya. 
La Delegació Mèxic, treballa de forma conjunta i coordinada amb d'altres delegacions de la Catalunya Exterior de l'Assemblea Nacional Catalana. Entre les seves accions a curt i mitjà termini destaquen la participació al Fòrum titulat: "Les possibilitats de secessió de Catalunya de l'Estat Espanyol i la constitució d'un Nou Estat" a la UNAM (Universitat Nacional Autònoma de Mèxic) i establir contactes amb catalans reconeguts dins l'opinió pública mexicana. Així com la conformació d’un bloc i de manetenir informats els mitjans mexicans de la realitat de Catalunya i del seu dret a decidir. 
Com a accions ja desenvolupades destaquen les plantades a la Plaza de la Independencia de Querétaro i en el Monumento a la Independencia de México DF (El Ángel) en el mateix moment que es duia a terme la Manifestació a Barcelona amb l’eslògan Catalunya, nou estat d’Europa en solidaritat amb tots els catalans que van participar en la Marxa per la independència l’onze de setembre de 2012. I, seguint a l’ANC, el dia del partit Barca Real Madrid ens vam reunir per veure el partit i vam cridar Independència en el minut 17:14, cal com es va fer en el Nou Camp..

No hay comentarios: