martes, 7 de mayo de 2013

Un mexicano y dos catalanes, detrás de un libro sobre el EZLN

Es busquen mecenes a Verkami que vulguin contribuir a la publicació d’un projecte periodístic que analitzarà els canvis i les noves perspectives del moviment zapatista mexicà. El llibre està gestat a Llinars del Vallès -on viuen dos dels autors- pel periodista mexicà Irving Márquez, el professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, Santiago Giraldo, i la redactora de l'Ara Vallès, Cristina Fernández Rovira. 
Els periodistes explicaran a partir d’entrevistes, documentació i un treball de camp realitzat a Chiapas, què ha passat amb els zapatistes i quines són les perspectives de futur del moviment. Per poder publicar el llibre, els autors han iniciat una campanya a Verkami, el web es
pecialitzat en micromecenatge, amb l’objectiu d’aconseguir 3.500 euros a partir de petites aportacions, totes elles amb les seves recompenses, que són a la vegada solidàries amb l’artesania de la zona, ja que a més del llibre es poden aconseguir nines fetes pels habitants de Chiapas i també punts de llibre.
En 5 dies el projecte ja ha aconseguit 900 euros, tot i que si no s'arriba a l'objectiu final, les aportacions seran retornades. Tots els interessats poden fer les seves aportacions a través del web de Verkami i també poden seguir les novetats del projecte a través del seu bloc i a les xarxes socials Facebook i Twitter.

No hay comentarios: