viernes, 10 de febrero de 2017

Participació mexicana a la Violinada a Argelaguer

Resultado de imagen de Violinada  Argelaguer 2017Els mexicans Israel Iberri, Simao Hernández i Ernesto Anaya participaran a Violinada d'Argelaguer Els dies 10, 11 i 12 de febrer. La violinada celebra el seu dese aniversari amb Peña de verdiales de Los Baños del Carmen com a convidat especial

La Violinada és una trobada de violins i instruments afins que genera un espai d’aprenentatge, d’intercanvi, d’immersió i de festa al voltant de diverses maneres populars d’emprar l’instrument. Es realitzen tallers amb professors i músics experimentats voluntaris, es fan col·loquis i xerrades, concerts, balls, àpats conjunts, corrandes, vetllades, mostres, tallers de dansa i sessions d’improvisació.

Des de la seva primera edició el febrer del 2008 a Argelaguer. L’organització fundacional era una comissió formada per Guillem Ballaz, Anaís Falcó i Francesc Tomàs. Davant el seu èxit, necessitat, i ganes de continuar se segueix celebrant fins al dia d’avui amb una comissió que inclou també a Aniol Nebot. Es realitza al voltant del 2n cap de setmana de febrer, amb possibilitat de variació segons el calendari festiu. La Violinada és ara mateix una trobada de referència pel que fa al violí tradicional a Catalunya.

Han participat com a mestres convidats a La Violinada…

Francesc Tomàs “Panxito”, Laura Plasència, Gabriel Lenoir (Flandes), Christian Pacher (Peitau), Joan-Claudi Arrosères (Béarn, Occitània), Guillem Ballaz, Anaís Falcó, Es Revetlers (Mallorca), Ramon Cardona, Xavier Rota, Clémence Cognet (Alvèrnia), Placida Staro (Emilia-Romagna), Elisa Lorenzini (Emilia-Romagna), Alasdair Fraser (Escòcia), Natalie Haas (Califòrnia), Simone Lambregts (Holanda-Catalunya), Quico Pugès (Catalunya), Miquel Àngel “Campaner” (Mallorca). Més informació aqui.



No hay comentarios: