miércoles, 19 de julio de 2017

Mèxic Romàntic i Revolucionari, Hugo Acosta

La música de dos compositors originaris de Lagos de Moreno de finals del segle XIX i principis del XX, Antonio Gomezanda i Apolonio Moreno, ha estat recopilada pel guitarrista Hugo Acosta Martín del Campo, i interpretada en el seu primer disc titulat "Lagos".

"Jo el que vaig fer va ser transcriure la música original que està escrita per a piano, per a piano i veu algunes cançons i també per a banda simfònica, llavors jo vaig fer les adaptacions i les transcripcions per a guitarra clàssica", explica el músic.
A la seva pàgina web oficial (www.hugoacostaguitar.com) les peces contingudes en aquest treball són descrites com a representants de l'època del Mèxic romàntic i revolucionari de la primera meitat del segle XX, en polques, correguts, marxes i un schottisch.

Hugo Acosta és originari de Guadalajara, amb reconeixement del Departament de Música de la Universitat de Guadalajara i va continuar els seus estudis a l'Escola Superior de Música de Detmold, Alemanya. S'ha presentat en diferents festivals de diferents ciutats de Mèxic i Alemanya. Resideix actualment a Lagos de Moreno, on treballa com a docent de la Universitat de Guadalajara.(diaridegirona.cat)



No hay comentarios: